EL PARC NATURAL DEL CADÍ-MOIXERÓ

Tuixent es troba a l'extrem meridional del Parc Natural del Cadí-Moixeró, i aquí es troba el Centre d'Interpretació de la Flora del Parc.
 

 

El Parc Natural Cadí-Moixeró es va crear, per mitjà del decret 353/83, el 15 de juliol de 1983, com a necessitat de protegir l'àrea de la Serra de Cadí. Amb una superfície de 41.060 hectàrees, és un dels Parc més grans de Catalunya, conjuntament amb el recent Parc natural de l'Alt Pirineu, on podem trobar una enorme diversitat de fauna i de flora. Aquest conjunt muntanyós és un representant excepcional dels paisatges propis dels Pirineus Orientals. El tipus de roca predominant, principalment calcària, ocasiona un relleu esquerp. Són particularment impressionants les cingleres de la cara nord del a Serra de Cadí i el Pedraforca.
 

L'espai gaudia ja des de l'any 1966 de la figura de protecció de Reserva Nacional de caça, concretament anomenada Reserva Nacional de Caça del Cadí, la qual abasta actualment, a més de la zona que avui és Parc Natural, les serres del Verd i de Port del Comte.

Més tard l'espai corresponent al parc natural fou inclòs en el Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís de Pedraforca, declarat per la Llei 6/1982, de 6 de maig, que comprèn, a més de la muntanya del Pedraforca, la Vall de Gresolet.

 

Els paisatges i ecosistemes són, doncs, de tipus alpí, i els boscos frondosos i els prats alternen amb les grans roques calcàries que formen un relleu escarpat amb forta personalitat.

Aquest pot resultar un lloc ideal per a fer descobrir als alumnes els valors geològics, paisatgístics, botànics i faunístics d'un paratge natural. 
 

Enllaços d'interès:



                    

Publicitat:



Entorn d'Aprenentatge de Tuixent - Cadi Moixeró :: TUIXENT :: Telèfon: 973 37 00 30 :: E-mail: eda-tuixent@xtec.cat

Copyright © R.I.T.S.A.