LES NOSTRES INSTAL.LACIONS

El poble de Tuixent compte amb un seguit d'instal·lacions que permeten desenvolupar l'Entorn d'aprenentatge que els presentem:

  •     Museu de les Trementinaires
  •     Jardí Botànic de les Trementinaires
  •     Centre de Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró
  •     Centre d'Esquí Nòrdic de Tuixent-LaVansa
 
El Museu va obrir les seves portes durant el mes de desembre de 1998 i forma part de la "Ruta dels oficis d'ahir" promoguda pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

La visita al museu ens permet conèixer la història de l'ofici de les Trementinaires, qui eren, com vivien, quines herbes i remeis utilitzaven i com els comercialitzaven des de Tuixent fins a les terres planes de l'interior i el litoral de Catalunya, sempre a partir de rutes a peu.
Actualment el museu és una entitat consolidada que compta amb un promig d'uns set mil visitants l'any i que a part del discurs museogràfic, ofereix diverses activitats que el complementen, com ara tallers amb plantes medicinals i visites guiades
 

El Centre de Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró, és un espai més de la xarxa Centres d'Interpretació que el Parc té ubicats al voltant del seu perimetre.  Inaugurat el Març del 2014, el Centre acull l'exposició permanent "Singularitats de la Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró" que permet conèixer l'excepcional diversitat vegetal, interacció entre plantes i animals, els singulars ecosistemes,.. mitjançant un assequible llenguatge i curiosos interactius.
 JARDÍ BOTÀNIC DE LES TREMENTINAIRESSituat a les afores del poble de Tuixent, a la cruïlla amb la carretera de la Seu d'Urgell. Allà podreu veure i conèixer in situ les principals característiques i usos de les plantes que feien servir les Trementinaires, i un ampli mostrari de plantes, arbres i estatges d'alta muntanya.


ESTACIÓ D'ESQUÍ NÒRDIC TUIXENT - LA VANSA


Les pistes d'Esquí Nòrdic Tuixent-La Vansa, situades sobre del poble de Tuixent, a la muntanya de l'Arp. Compten amb uns 36 Km de pistes marcats entre les cotes 1600 i 2100m, com també diversos circuits per a fer excursions amb raquetes i han esdevingut juntament amb el museu de les Trementinaries els dos recursos turístics més importants del territori.

Enllaços d'interès:                    

Publicitat:Entorn d'Aprenentatge de Tuixent - Cadi Moixeró :: TUIXENT :: Telèfon: 973 37 00 30 :: E-mail: eda-tuixent@xtec.cat

Copyright © R.I.T.S.A.