QUÈ US OFERIM?

Des de l'Entorn d'aprenentatge Tuixent Cadí-Moixeró, els oferim una proposta didàctica basada en la participació activa dels alumnes en les activitats i tallers presentats. S'ofereixen estades de 2 a 5 dies, o sortides d'un sol dia, a l'alumnat dels centres d'educació infantil, primària i secundària de Catalunya.

La metodologia de treball es concretarà en base als objectius de cada escola, depenent de si es vol fer un treball abans i després de l'estada, o senzillament posar en pràctica les activitats i tallers que els oferim.


Els àmbits de treball més significatius de l'Entorn són:

- Visita guiada al Museu de les Trementinaires i al Jardí Botànic
- Itineraris botànics de les plantes medicinals i remeires que utilitzaven les Trementinaires
- Taller d'elaboració de pomades i altres remeis casolans
- Conèixer la flora i fauna d'alta muntanya (adaptat a cada estació de l'any)
- Descoberta del poble de Tuixent i el seu entorn
- Geografia del riu de Mola i La Vansa
- Vivències i costums a Tuixent 50 anys enrere
- Visita als obradors d'artesans (formatge de cabra, melmelades, herbes medicinals,...)

 

Totes les activitats es desenvolupen al poble de Tuixent. Els alumnes poden moure's independement per tot el poble quan es realitzen les activitats i també a les hores lliures. El trànsit de cotxe és pràcticament nul i l'entorn afavoreix a què es puguin desplaçar totalment a peu des de les pistes de bàsquet i futbol fins al centre del poble, on hi ha l'allotjament i punt de reunió.

 

OBJECTIUS

- Potenciar l'interès per l'estudi de l'entorn i potenciar actituds crítiques i de responsabilitat envers el medi natural i social.

- Conèixer les interrelacions que es dones entre el medi humà i el natural i les formes de vida que s'en deriven.

- Desenvolupar i perfeccionar la capacitat d'observació, així com la curiositat, sensibilitat i creativitat.

- Assimilar un esquema de treball vàlid per l'estudi d'altres ecosistemes.Es vol incidir no solament en l'aprenentatge d'uns continguts específics, sinó també en l'adquisició d'uns mètodes i tècniques de treball extrapolables a d'altres situacions i estudis.

Enllaços d'interès:                    

Publicitat:Entorn d'Aprenentatge de Tuixent - Cadi Moixeró :: TUIXENT :: Telèfon: 973 37 00 30 :: E-mail: eda-tuixent@xtec.cat

Copyright © R.I.T.S.A.